Voimarummun valmistuksesta

Alkuperäiskansoilla Rumpu on eri muodoissaan ollut, ja on edelleen, käytössä seremonioissa ja kaiken tasapainosta suistuneen takaisin saattamisessa ja harmonisoinnissa.
susi_rumpu2.png
Nykyään kiinnostus Kehärummun käyttöön voimallisena tasapainon tuojana on lisääntynyt huomattavasti. Itse tehty henkilökohtainen Voimarumpu onkin erinomainen työkalu tähän.


Voin pitää sinulle oman Voimarummuntekokurssin halutessasi.
Tässä hieman yleistä asiaa rummun tekoon liittyen:

Rumpu tehdään perinteisen intiaanirummun tapaan, ja on tyypiltään kehärumpu.

  • Se on halkaisijaltaan noin 41 cm. (isompi 50 cm). Kehän korkeus on 8 cm

Ensin poronnahkakalvo liotetaan, jotta siitä saadaan notkea kehään kiinnipunomista varten. Kun nahka on kuivunut yön yli, voidaan toisena päivänä tehdä koristelut.

  • Koska kysymys on Voimarummusta, johon liitetään tehdessä omaa voimaa ja niitä asioita joita tahtoo ilmentää rummun kautta, siihen usein liitetään symbolisin kuvioin itselle tärkeitä asioita. Tällöin kuvaksi sopii mikä tahansa itse maalattu kuva, jolla on selkeä merkitys itselle. Se voi esimerkiksi symboloida jotakin asiaa, jota tahtoo kehittää itsessään, tai jolle tahtoo antaa lisää voimaa rumpua käyttäessään.
  • Perinteisesti on maalattu myös ilmansuuntia esittävät symbolit, ja oma voimaeläin on myös näytellyt tärkeää osaa maalauksissa. Rumpuun voi myös liittää pienen kiven (noin sormenpään kokoisen), jolloin maaelementti on vahvemmin edustettuna.
  • Toiset ovat laittaneet rumpuun myös Reiki symbolinsa, jolloin joka lyönnillä rumpu lähettää värähtelyjensä kautta voimansa tahdotulle asialle.

rummut_009.gifRumpukepin päähän tulee pehmeä, noin 4cm halkaisijaltaan oleva, pehmuste jolla saadaan aikaan intiaanirummulle tyypillinen matala sointi.

  • Rumpukepin nuijaa varten olisi hyvä käyttää jostakin omasta, vanhasta paidasta otettua kangassuikaletta. Siitä kieritetään pohja nuijaa varten. Kepissä käytetään omaa vaatetta, jotta mukaan liittyisi jotakin konkreettisempaa jossa on oma voima – ei siis koskaan toisen paitaa.

Shamanistisessa työskentelyssä voi käyttää mitä tahansa rumpua kokoon ja näköön katsomatta, mutta vain itse tehdyssä rummussa voima nousee mahdollisimman korkealle, ja se on silloin henkilökohtainen.

Koska Maa-Äidin sydämen syke on sama kuin meidän ja koko maailmankaikkeuden, on luonnollista että sitä perusrytmiä rummuttaessamme yhdistymme kaikkeen olevaiseen myös korkeammalla tietoisuuden tasolla. Näin ollen saamme selkeämmän ja voimallisemman yhteyden myös meitä lähellä olevaan luonnonhenkimaailmaan, jolla on tässä ajassa meille paljon kerrottavaa ja uudelleen muistutettavaa siitä minkä olemme unohtaneet lupauksistamme luonnon hyväksi.