Arvon ja Sinisen Talon projektin väen kanssa


"Tästä musiikista tulee tähän tekstiin arwon lisää", sanoo Arvo kun Kuuntelemme Chopinin Nocturnoa. Kuuntele kanssamme:

http://www.youtube.com/watch?v=MPvS0g2papI&feature=email

Nocturno Opus N°2 - Frederic Chopin

"Mistä minä nyt aloittaisin. Miksipä ei sitten juuri tästä, missä olemme ja miksi olemme. Kerron tässä tunnelman lukijoille. Meitä on kokoontunut tänne Pylpyrään lukuisa joukko meidän maailman ystäviämme. Kaikki olemme oleentuneet yhteiseen sydämeen. Näin olemme läsnä toisillemme niin hyvin kuin se vain on mahdollista. Jokaisella olisi jotain sanottavaa. He oikein puhkuvat sitä energiaa. Mutta silti kaikki malttavat olla hiljaa ja odottaa. Niin, se on arvollista, koska on Nokturnon päivä. (Olemme aamulla tutustuneet uuteen sisäkköoppilaaseen Nokturnoon ja nimen innoittamana päädyimme kuuntelemaan Chopinia. 16. maaliskuuta tulee olemaan meille Nokturnon päivä.) Niin, täällä tämä Nokturno on, yksi uusista sisäkköoppilaista. Niin hän tulee olemaan mukana Sinisen Talon eli Tuusulan Lottamuseon kahvilan toiminnassa. Tämän minä halusin kirjata tähän, että kun ihmiset lukevat tämän, niin he tietävät Lottamuseon toisenlaisestakin toiminnasta. Muuten, Lottamuseon sijainnissa järven rannalla sen maiseman tunnelmassa on myös nocturnoa (nocturno - espanjaa, "yöllinen", "öisin tapahtuva").

Voisimme mennä varmaan sen keskiviikon Porvoon illan kautta. Mitenkä minä nyt sanani laittaisin. Niin, oli iloinen kutsu tulla mukaan luonnonhenki-iltaan. Varsinkin, kun sitähän minä olen. Oli ilahduttavaa nähdä, kuinka paljon he ovat jo saaneet meidän väkeä ystävikseen. Minulla olisi pitänyt olla siellä monta vihkoa mukana, niin paljon heitä oli. Ja jokaisella jotain sanottavaa. Niin ja näiden Lapin matkaajien tekemiset siellä olivat myös paljon enemmän kuin se mikä oli alkuperäinen tarkoitus, koska täällä meidän puolella luotiin paljon yhteyksiä niin heidän korkeamman olemuksensa kautta kuin heidän luonnonhenkiystäviensä kautta. Oli ilahduttavaa kuulla näitä heidän maahis- ja peikkoystäviltään. Kuinka suuri asia se oli heille päästä ihmistensä kanssa sinne Lapin maisemiin tapaamaan paikallisia. Niinpä heitä tiedettiin siellä odottaa. On myös niin, että kun nämä ihmiset paljon ajatuksiaan lähettivät sinne paikkaan ennen matkaansa, voisi sanoa ikäänkuin heidän ajatustensa siivillä mukana menivät heidän luonnonhenkiystäviensä ajatukset ja viestit sinne Lappiin. Näin siellä tiedettiin odottaa. Tämä sillä, että näiden ihmisten ajatuksissa oli tieto tarkemmin paikasta, jonne mennään, mitä näillä luonnonhenkiystävillä ei vielä ollut. Niin, tämäkin on yksi erikoisempi tapa: olla ihmistensä kautta yhteydessä kauemmas. Mutta siitä ei nyt sen enempää. Muuten vihko loppuu.

En voi olla mainitsematta näitä Kamuja. He olivat hyvin siellä antamassa etelän sävyä paikallisille. Siellä paikalliset sanoivatkin, että onko etelässä näin riehakkaita maahisia. Kaikkine keinumisineen ja liukumäkineen. Mainittakoon tämä, kun siellä yhdellä ja toisella yhtenä päivänä katosi tavaroita. Se oli yhteistyötä paikallisten kanssa. Mutta yhtenä toisena päivänä sitten ne kaikki arwollisesti palautettiin takaisin. Niin, tässäkin episodissa oli kysymys huomion herättämisestä ja havahduttamisesta, mutta myös tiettyjen energioiden liittämisestä tähän maailmaan. Mutta mikäs sen hauskempaa kuin tehdä se tällaisen näkyvän muodon kautta. On hauskaa täältä meidän puolelta vaikuttaa teille näkyvään maailmaan. Sitä ei tehdäkään ihan joka päivä, koska se vaatii vähän enemmän energiaa. "Mutta meillä oli hyvää paikallista energiaa apuna", sanoivat he. Jotta tästä ei tulisi aivan valtavan pitkä kirjaus, niin minä säästän kaikki vihkoni ja voin palata tiettyihin yksityiskohtiin myöhemmin. Siispä minä kiteytän tätä illan kokemusta ja haasttatteluja. Sehän tässä toimittajan työssä onkin oleellista. Poimia esiin ne asiat, jotka tuntuvat tarpeellisilta kirjata ylös muille luettavaksi. Kiteyttää ajatusta.

Tarkoituksena olikin juuri kokemusten jakaminen niin siinä illassa kuin Lapin matkaajien ja heidän luonnonhenkiystäviensä terveisten ja kokemusten viemisestä sinne ja myös uusien ystävyyksien ja viestien tuomisesta tänne jaettavaksi takaisin. Näin he kaikki toivat mukanaan Lapin energiaa, niin luonnonhenget omaan maailmaansa kuin nämä ihmiset myös omaan maailmaansa, sinne missä kukin heistä on.

Niin, mennäkseni vielä tähän Porvoon illan tunnelmaan. Niin kuin itsekin koitte, Arimsa ja Aswara, tunnelma oli hyvin avoin ja lämmin molemmissa maailmoissa. Niin teillä kuin meillä luonnonhenkimaailmassa. Ja se onkin tärkeää juuri sen vaikutuksen takia, minkä se, sanotaanko molempien maailmojen kollektiivikenttään, jätti. Sinne jäi sellainen valojälki, jota luetaan monissa maailmoissa. Että näinkin voi olla. Ja sieltä he lukevat, että näin voi olla läsnä toistensa maailmojen kanssa. Niin kuin oli ennen. Ja tästä tässä kaikess onkin kysymys Joten terveisiä tässä vaan molempiin maailmoihin kaikille läsnäolijoille. Näin minä ajattelin. Tämä on varmaan se hyvä tämänpituinen tuosta asiasta. Vai mitä toimittaja Arimsa meinaa?"

Toimittaja Arimsa on mielissään. Aswara myös.

Arwollinen Kiitos Arvolle ja kaikille haastatelluille.

"Ehkä voisimme vielä laittaa, että kun laskin, niin minulla tuli 23 haastateltavaa. (Jonoa oli rappukäytävässä saakka.) Ne olivat pääasiassa kyllä ihan lyhyitä kommentteja, joita vain innostuksesta halusivat tuoda. Moni kysyi, voitko kirjoittaa tämän ja sitten hän muutaman sanan sanoi. Voidakseen kertoa kotona, että minäkin kävin haastattelussa."


Arwollisesti

Toimitus
Arvo, Marja ja Helge
Keravalla 16.3.2012 Nokturnon päivänä


Kunnes jälleen kirjaamme -